Lämmin kevät ja kuuma kesä

KMV-Lehti 24.6.2021

Tervehdys lukijat. Vapauduin juuri karanteenista, vaalikaranteenista, toisten iloksi ja toisten harmiksi.

Politiikan kevät on ollut lämmin. Vääntöä on ollut julkisen talouden lähtökohdista puoliväliriihessä ja nyt vielä suunnitelmaa hyväksyttäessä. EU:n elpymispaketti keskustelutti pitkään samoin sote-uudistus. Keskiviikkona sote saatiin viimein maaliin eikä hallitus uhkaa kaatua kuten Ruotsissa.

Näin isossa uudistuksessa kaikkea ei voi tehdä yhtäaikaisesti, joten soteen jää vielä pitkäksi aikaa tekemistä ja korjattavaa. Tärkeää on, että puolustamme uudelta pohjalta mänttävilppulalaisten ja alueen asukkaiden palveluiden saatavuutta ja arjen turvaa.

Juhannuksen jälkeen eduskunta kokoontuu vielä viikoksi. Koronan vuoksi useita lainsäädäntöasioita on vasta valmistunut käsittelyä varten, kuten sähkömarkkinalaki ja jätelaki. Isoimpina asioina ovat julkinen talous ja sen valvonta. Uutena tarkastusvaliokunnan varajäsenenä pääsen heti ilokseni pohtimaan Valtion tarkastusviraston toimintaa.

Juhannusta lämmittää myös kuntavaalien jälkeiset paikkajaot meillä ja monessa muussa kunnassa. Toivon, että paikat löydetään sopuisasti ja energia kohdennetaan kaupungin parhaaksi. Meillä riittää paljon tekemistä itse asioissa.

Juhannus ja kuuma kesä tuo toivottavasti kaikki kesäasujat sekä lomamatkailijat taidekaupunkiimme nauttimaan järvimaisemasta, mökkielämästä sekä mainioista palveluista.

Virkeät kyläyhteisömme tarjoavat yhteisen kodin kaikille, asui täällä sitten koko vuoden tai vain osan siitä. Yhteiseen kyliemme kehittämiseen tahdomme myös kaikki mukaan.

Koronan sulkuvaiheesta ollaan viimein pääsemässä todellisesti eroon. Rokotukset etenevät ja tartuntamäärät laskevat. Kehitys on rohkaisevaa lomakauden kynnyksellä ja matkailun keskittyessä edelleen kotimaahan.

Yrittäjät ja kaikki eri toimijat odottavat innolla Suomen aukeamista ja pääsyä normaaliin liiketoimintaan. Mikään menetyksiä korvaava tuki kun ei paikkaa varsinaisesta toiminnasta tulevia tuloja.

Juhannus, Mittumaaria on loppuviikosta. Vaikka Vehkakosken rantalavalle päästään vasta heinäkuussa, niin keskikesän juhlaa voimme viettää jo vapaammin nauttien ystävien seurasta.

Muistakaa hakea herkut pöytään lähituottajilta ja tukea kaikin tavoin yrityksiämme kesähankinnoissa.

Toivotan kaikille oikein lämmintä ja iloista juhannusta ja kohtuulista nautintoa kaikesta.

Leave a Reply

Close Menu