Arto Pirttilahti

Torstai 9.11.

Torstaina päivä alkoi myöhemmin kuin aiempina päivinä, koska harjoittelijat jäisivät seuraamaan klo 16 alkavaa kyselytuntia. Edellisen päivän pääministerin tapaaminen oli edelleen tuoreessa muistissa.

Harjoittelijat osallistuivat eduskunnan opastuskierrokselle kansanedustajan vieraiden mukana. Kierroksella ehtii hetkeksi istahtamaan ja testaamaan myös valtiosalin sohvan.

Tet-harjoittelijat kertoivat harrastuksistaan. Sofia harrastaa musiikkia ja kynsien laittamista. Lauri harrastaa koripalloa.

 

Ennen Keskustan ryhmäkokouksen alkamista harjoittelijat tapasivat ministeri Annika Saarikon ja luovuttivat tekemänsä työelämä-julisteet.

Lauri ja Sofia pääsivät myös kokeilemaan, miltä tuntuu eduskuntaryhmän puheenjohtajan pöydän takana. Puheenjohtajan nuija sopi hyvin Laurin käteen. Kansanedustaja Juha Pylväs opasti, kuinka nuijaa käytetään.

Lauri ja Juha Pylväs löysivät helposti yhteistä juteltavaa: koneet ja traktorit. He katselivat Juhan koneiden kuvia netistä.

Eduskunraryhmän ryhmäkokoukseen saapuvat kaikki kansanedustajat joka torstai. Myös ministeri Anu Vehviläinen tuli kokoukseen ja ehti yhteiskuvaan.

Klo 16 alkoi täysistunto ja sen aluksi kyselytunti. Kyselytunnilla kansanedustajat voivat esittää kysymyksiä hallitukselle. Kyselytuntia voi seurata myös televisiosta ja netistä. Lauri ja Sofia varasivat hyvät paikat täysistuntosalin lehteriltä hyvissä ajoin ja seurasivat keskustelua kiinnostuneina.

Päivä oli vauhdikas.

Kaiken keskellä Suomenmaa-lehden toimittaja teki haastattelunkin. Juttu ilmestyy ensi viikolla.

Siirry sivun alkuun
facebook