Arto Pirttilahti

Eduskunnan syyskausi käynnistyy ensi viikolla

31.8.2017

Eduskunnan syysistuntokausi alkaa tiistaina 5.9. Pääsemme palaamaan evakosta takaisin remontoituun Eduskuntataloon. Vaikka Sibelius-akatemian tilat ovat palvelleet väistötiloina hyvin, on hienoa palata takaisin Eduskuntatalon täysistuntosaliin ja sen arvokkuuteen. Toivottavasti salin henki vaikuttaa myös siellä pidettäviin puheisiin ja puheenvuoroihin niin, että saamme niihinkin lisää arvokkuutta ja yhteen hiileen puhaltamista.

Kesän aikana on ollut monenlaista menossa. Olemme valmistautuneet esimerkiksi nyt käynnissä olevaan budjettiriiheen. Viime keväänä valtiontalouden kehysneuvotteluissa lyötiin pitkälti lukkoon ensi vuoden budjetin suuntaviivat eikä jakovara edelleenkään ole paljoa laventunut. Tänään saamme kuulla riihen lopullisista päätöksistä.

Junaliikenteessä on kesän aikana tapahtunut myös. Elokuussa liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner vahvisti, että VR:n monopoliasema matkustajaliikenteessä puretaan. Tätä on valmisteltu pari vuotta. Tavoitteena on saada enemmän liikennettä raiteille, myös pääradan ulkopuolelle.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner tapasi Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakuntaliittojen edustajia ja radanvarsikuntien päättäjiä toissapäivänä. Kollega kansanedustaja Mikko Savolan kanssa julkaisimme tiedotteen tapaamisen jälkeen. Se on luettavissa TIedotteet-osiosta Raidepilotilla pöhinää poikittaisradoille.

Siirry sivun alkuun
facebook