Arto Pirttilahti

Perjantai 29.4.

Vappufiilistelyä ja ensimmäinen oikea puheeni


Heti aamulla, kun heräsin, päähäni pälkähti ajatus, että tänään on se vika päivä. Mutta heti päätin, että en halua ajatella tätä työpäivää siltä kantilta, vaan nautin ja teen viimeiset "työni" niin ilolla, ettei jää jälkikäteen sellaista fiilistä, että murehdin vain tämän päättymistä enkä elänyt "täysin rinnoin" viimeiseen asti.

Pikkuparlamentissa oli jo muutenkin hyvin hilpeä ilmapiiri tulevan vapun ja perjantain johdosta, että tämä päivä on erityisesti kirsikka kakun päällä.

Ensimmäisenä oli avustajien kokous, mikä oli rento ja hauska. (Munkit ja sima paransivat hieman tunnelmaa.) Paula pyysi minulta pientä puhetta, jossa kertoisin hieman ennakkoluuloistani tänne tultaessa, ja miten ne ovat muuttuneet ja mitä olen pitänyt tästä viikosta ylipäätään.

Pääsin pitämään pienen "puheeni" ihan puhujapöntössä, mikä oli hauskaa. En ole koskaan ennen pitänyt oikeaa puhetta. Puheeni oli itse asiassa ihan hyvä, ja voin kertoa hieman sen sisällöstä.

Ennakkoluuloni olivat ne, että kaikki avustajat ja kansanedustajat olisivat hirmu virallisia ja liian sivistyneitä ja vielä tietoisia siitä, mutta ei se onneksi niin mennyt. Täällä on tosi hyvä ilmapiiri, rento, mukava ja hauska sekä kaikki auttavat mielellään. Työntekijöiltä uskaltaa kysyä helposti kysymyksiä, mikä on avartavaa.

Median antama kuva politiikoista ja heidän työilmapiiristänsä on antanut minulle jokseenkin vinksahtaneen mielikuvan, sillä minulle on avautunut miltei uusi maailma politiikan ja edustajien suhteen, positiivisessa mielessä!

Oletin myös ensin, että tekisin vain yksinkertaisia asioita koko viikon, mutta noup, olen saanut olla mukana monissa eri kokouksissa ja tehnyt monipuolisesti kaikenlaista. Tulen tämän viikon jälkeen monin paikoin viisaampana kotiin! Ja vielä kerran, ruoka oli hyvää.

Suosittelen eduskuntaa kaikille TETiläisille hyvin lämpimästi. Suuret kiitokset Paulalle ja Artolle, teitte viikostani hyvin ikimuistoisen ja mielenkiintoisen, sekä kiitän myös muuta henkilökuntaa hauskasta työilmapiiristä!

Siirry sivun alkuun
facebook