Arto Pirttilahti

Keskiviikko 27.4.

Kokouksia kokouksien perään


Kun aamulla saavuin Pikkuparlamenttiin ja riisuin ulkotakkia, oli Arto jo menossa Finnish Internet Forumiin. Samalla hän kertoi, että oli ollut jo yhdessä palaverissa. Nauroin, ja lähdin hänen mukaansa FIForumiin. Siellä oli luvassa Carl Haglundin tilaisuuden avaaminen, sekä Anne Berner puhui esineiden internetistä sekä tietoturvasta. Kuuntelin heitä hetken ja sen jälkeen lähdin katsomaan päivän lehtiuutisia etsien Panama-papereista juttuja.

Kävimme syömässä, ruoka oli hyvää, ja pääsin mukaan Suuren valiokunnan Keskustan ryhmän kokoukseen. On hyvin mielenkiintoista seurata, miten isompia päätöksiä tehdään ensin pienemmissä piireissä, ja päätetään yhdessä, mitä mieltä esimerkiksi yksi puolue on ennen, kun heidän mielipiteensä julkaistaan muille.

Kokoukset ovat täällä hyvin tiiviiseen tahtiin, joten sain luvan mennä myös Suuren valiokunnan kokoukseen. Suuren valiokunnan kokoushuone oli todella hieno, varsinkin katossa oleva kristallipisaroista muodostuva lasinen, näyttävä taideteos. Istuin tulkkien paikalla kokoushuoneen sivussa, ja kuuntelin kaiuttimesta keskustelua. Oli hienoa, että pääsin kokoukseen kuuntelemaan ja näkemään, millaista valiokuntien kokoukset ovat.

Loppupäivän katselin jälleen täysistuntoa. Ja koska Tappara oli voittanut eilen jääkiekkopelin, saimme jokainen jäätelötuutit.

Siirry sivun alkuun
facebook