Arto Pirttilahti

Maanantai 25.4.

Tutustumista kansanedustajan ja avustajan työhön


Kaikki kysyivät minulta, ennen kuin tulin tänne, että jännittääkö. Helsinki kun ei ole ennestään kovin tuttu kaupunki, ja harva, varsinkaan kavereistani, osasi ajatella yhtään, mitä edes tekisin eduskunnassa. Jos totta puhutaan, en ollut itsekään ihan varma, ennen kuin saavuin aamulla Pikkuparlamenttiin. Eksyin matkalla Eduskuntatalolle, mutta olin onneksi ihan ajoissa. Haha, nauroin itselleni. Hyvä tapa saada hieman lisäjännitystä ensimmäiseen työpäivään.

Ohjaajani Paula vei meidät ensin hänen työhuoneeseensa. Sieltä menimme monien sokkeloiden kautta turvallisuuspisteelle, mistä sain kulkukortin eduskunnan tiloihin. Nyt kun eduskunta on remontissa, kuljimme monien käytävien ja hissien kautta ja toivoin, että en joutuisi yksin näihin käytäviin, sillä eksyisin takuuvarmasti. Paula näytti monia paikkoja matkalla takaisin hänen työhuoneeseensa, ja suurin yllätys minulle oli eduskunnan lehtisali. Siellä oli sekä isojen että pienien paikkakuntien lehdet. Jopa pienen kotikyläni Kurun lehti oli hyllyssä!

Täällä on myös monia muita "yllättäviä" paikkoja, kuten työntekijöiden sauna, ja vaatteiden silittämis- ja korjaamismahdollisuus. Katselin viikonlopun ja tämän päivän uutisia, ja kokosin niistä pieniä yhteenvetoja vihkooni. Uutisten aiheena olivat kansanedustajien sekä ministereiden kertomat lakien muutokset tai uudistukset. Sen jälkeen menimme syömään, ja ruoka oli hyvää. Toinen positiivinen havainto täältä on, että työilmapiiri on mukava ja avoin. Työ on joustavaa ja tämä päivä on opettanut minulle paljon kansanedustajan työnkuvasta.

Siirry sivun alkuun
facebook