Arto Pirttilahti

Neuvottelurupeama

Perjantai 22.5.2015

Hallitusneuvottelut etenevät johdonmukaisesti. Tästä voimme kiittää hallitustunnustelija Sipilän uutta otetta. Hän on laatinut neuvottelujen johtamiseksi prosessikaavioita, pilkkonut työn loogisesti eteneväksi kokonaisuudeksi, jolle heti aluksi määriteltiin tavoitteet.

Jokaisella Keskustan hallitusneuvottelijalla on työssä tukena oma kansanedustajista koostuva taustaryhmä. Olen mukana eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Anne Kalmarin vetämän biotalousryhmän työssä. Olemme pureutuneet metsätalouden, maatalouden ja elintarviketalouden, maaseudun kehittämisen, energia-alan sekä ympäristön asioihin.

Useat isot kokonaisuudet liittyvät kaikkien neuvotteluryhmien työhön, kuten normien purku ja sääntelyn laadukkuus, yrittäjyyden ja työllistämisen edellytysten parantaminen sekä innovaatioiden ja kokeilujen edistäminen. On tärkeää, että asioita tarkastellaan poikkisuuntaisesti eri hallinnon alojen välillä.

Meillä on Pirkanmaalta hyvä neljän miehen tiimi, kansanedustajat Alatalo, Hakanen ja Pirttilahti sekä puoluevaltuuston puheenjohtaja Ovaska, mukana hallitusneuvotteluissa ja taustaryhmissä. Viemme vahvasti koko Pirkanmaan asioita eteenpäin.

Kirjoitin Tampereen kauppakamarilehden kolumnissa maaliskuussa: " Ilmassa tuntuu leijuvan yhteisnäkemys muutoksen suunnasta. Rattiin on tartuttava ja lähdettävä liikkeelle käytännössä. Keskusta on puheenjohtaja Juha Sipilän johdolla valmis. On löydyttävä luottamusta, jotta hallitusohjelmaan saadaan strategisempia ja väljempiä linjauksia. Ei se ole yhteistyötä, jos joutuu pelkäämään, että kaveri potkaisee polveen. Nopeasti muuttuvat tilanteet vaativat ainakin yhtä nopeita reaktioita. Hallitusohjelman on oltava mahdollistaja, ei poissulkeva tympeä listaus.". Nyt tästä toimintatavasta on tullut totta.

Neuvottelut tiivistyvät ja asiat hankaloituvat loppua kohden. Prosessi kuitenkin etenee. Neuvotteluita käydään myös tulevan viikonlopun yli. Ensi keskiviikkoon mennessä on tarkoitus saada hallitusohjelma kasaan, jolloin perjantaina 29.5. se voitaisiin esitellä täysistunnossa eduskunnalle. Näin valtiopäivien työ voisi täysipainoisesti alkaa heti kesäkuun alussa. Työtä on paljon edessä, jotta Suomi saadaan kuntoon. Mitä pikimmin pääsemme aloittamaan sen parempi.

Työ pirkanmaalaisten puolesta jatkuu.
Pidetään yhteyttä!

Siirry sivun alkuun
facebook