Arto Pirttilahti

Arto Pirttilahti piti tämän vaalikauden viimeisen kuttupuheen: Eläköön kuttuperinne, eläköön elävä maaseutu!

18.12.2014

Eduskunta on käsitellyt valtion vuoden 2015 budjettia tällä viikolla. Keskiviikkona 17.12. käsittelyssä oli maa- ja metsätalousministeriön pääluokka. Keskustan kansanedustaja Arto Pirttilahti käytti neljännen kerran tämän pääluokan viimeisen puheenvuoron, joka on perinteinen kuttupuhe. Perinteen on aloittanut pirkanmaalainen SDP:n kansanedustaja Timo Roos vuonna 1985.

Roos pohti kuttutalouden näkymiä budjettikäsittelyssä maa- ja metsätalouden kohdan yhtenä viimeisimmistä puheenvuoroista. Hän pohti myös taitavasti kuttujen kautta unohdetun kansan asemaa. Hän ei arvannut aloittaneensa arvokkaan perinteen. Kuttupuheen ovat pitäneet vuosien saatossa muun muassa Keskustan kansanedustajat Markku Vuorensola ja Jaana Ylä-Mononen.

Kuttupuheen aiheet ovat olleet hyvin persoonallisia ja pohtivia. Puheet ovat vuosien saatossa tulleet viihteellisemmiksi ja unohdetun kansan sanoma on jäänyt taka-alalle. Maaseudun unohdetun kansan tilanne on tällä hetkellä niin vakava, että edustaja Pirttilahti katsoi tänä vuonna aiheelliseksi karsia viihteellisyyttä ja painottaa maaseudun ihmisten, maatalouden ja kuttujen tämän hetkistä ahdinkoa.

Edustaja Pirttilahden kuttupuhe 17.12.2014 luettavissa "Kirjoitukset ja puheet" -osiosta.

Siirry sivun alkuun
facebook