Arto Pirttilahti

Tettiläisiä talossa

maanantai 6.10.2014


Tänään minulle tet-harjoitteluun saapui kolme reipasta nuorta, jotka jo aiemmin viime keväänä vierailivat nuorisovaltuustoryhmän jäseninä eduskunnassa. Enni, Teija ja Viola bloggaavat päivittäin harjoitteluviikostaan eduskunnassa. Blogi löytyy vasemman reunan valikosta.

TET-harjoittelu on työelämään tutustumista ja sen tarkoituksena on näyttää esimerkkejä erilaisista ammateista. Nuoret pääsevät näin itse näkemään ja kokemaan, millaista työelämässä on. Vastavuoroisesti me harjoittelupaikan tarjoajat pääsemme tutustumaan nuoriin ja oppimaan heiltä uutta.

Työelämä ja työn tekemisen tavat ovat uudistumassa kovaa vauhtia. Etsimme tapoja pitää maamme reiluna ja samaan aikaan kilpailukykyisenä, jotta tulevat sukupolvetkin voivat elää hyvinvointiyhteiskunnassa. Moni nuori on kuitenkin myös syrjäytymisvaaran alla. Nuoria eteenpäin kannustamalla, tarjoamalla mahdollisuuksia ja uskomalla heihin rakennamme Suomea eteenpäin. Yhtäkään nuorta ei saa hukata.

Kannustan yrityksiä ja yhteisöjä tarjoamaan niin tet-harjoittelua kuin muitakin harjoittelupaikkoja nuorille. Tet-harjoittelu on usein nuoren ensimmäinen kosketus työelämään. On tärkeää, että nuoret pääsevät kokeilemaan erilaisia tehtäviä etsiessään omaa tulevaisuuden polkuaan. Kilpailu tulevaisuuden tekijöistä kiristyy ja harjoittelupaikkojen tarjoajien aktiivisuus oppilaitosten suuntaan auttaa varmasti myös jatkossa löytämään hyviä työntekijöitä.

Siirry sivun alkuun
facebook