Arto Pirttilahti

Kansanedustajan kyselytunti

sunnuntai 26.1.2014


Viime heinäkuusta alkaen olemme erilaisin tapahtumin juhlineet säännöllisen valtiopäivätoiminnan 150-vuotista taivalta. Juhlavuoden tunnuslauseena on "Lakia, työtä, rauhaa, valoa". Eduskunnan lakivaliokunta, johon itse kuulun, juhlisti juhlaseminaarilla syksyllä myös omaa 150-vuotista olemassaoloaan.

Juhlavuoteen liittyviä tapahtumia on järjestetty ympäri Suomen ja ne jatkuvat aina ensi kesäkuuhun asti. Myös YLE lähettää juhlavuoteen liittyvää ohjelmaa. Vuosi sisältää muun muassa seminaareja, avointen ovien päiviä valtiollisiin rakennuksiin sekä Ylen lähettämän "kansanedustaja politiikan käännekohdissa" -keskustelusarjan. Sivun lopussa on linkki eduskunnan sivuilla olevaan tapahtumakalenteriin.

Tammikuun viimeisellä viikolla kansanedustajat vierailevat kouluissa. Koulut ja oppilaitokset järjestävät "kansanedustajan kyselytunteja", joilla päästään tutustumaan kansanedustajan työhön ja eduskunnan toimintaan.

Vierailin jo aiemmin tammikuussa Tredun Virtain toimipisteessä opiskelijoiden tentattavana. Vierailu oli hyvin antoisa ja odotankin paljon myös tulevan viikon vierailuilta. Käyn kouluissa Pälkäneellä, Juupajoella, Ruovedellä, Mänttä-Vilppulassa ja Virroilla. Nuorten kanssa on mukava tavata ja keskustella.

Ensi viikolla keskiviikkona 29.1. kokoontuu myös Keskustan eduskuntaryhmä talvikokoukseensa Helsinkiin. Kokouksen yhteydessä pidetään useita yleisötilaisuuksia Uudellamaalla. Maakuntavierailut ovat jatkoa viime vuoden kesäkokouksen vastaaville tapahtumille Mikkelin ympäristössä.

 

150 vuotta säännöllistä valtiopäivätoimintaa -ohjelmasivut:

http://web. eduskunta. fi/Resource. phx/eduskunta/tervetuloa/valtiopaivat1863. htx

 

Siirry sivun alkuun
facebook